Livet i Granhammar

2011-09-18
11:25:07

Vilken helg!

Jag och Eva tog med oss Djinghis och Angus upp till Ånnaboda för att se lydnaden på Nordiska Mästerskapen i bruks på lördagen. Solen sken från en nästan molnfri himmel och vi började med en liten promenad ned till badplatsen där vi miljötränade hundarna ute på bryggan. Läskigt med vatten och gungande underlag tyckte Angus men gick med ändå.
Kl 13 började första gruppen sitt lydnadsprov och vi satt bänkade i varsin stol med goda mackor men utan kaffe eftersom det stod kvar på köksbänken hemma hos mig. Grrr...  :((  Men dom sålde kaffe mm så vi blev inte utan ändå. Våra vovvar var coola och låg utsträckta i gräset och sov trots allt liv runt omkring.

När det var paus passade vi på att träna lite lydnad bredvid appellplanen då vi hade så bra störningar runt omkring. Så där gick vi med en sällskapshund, Djinghis, och en jakthund Angus, och tränade linförighet mm med dom bästa förarna i Norden på bruks som åskådare. Häftigt och lite uppkäftigt!  ;)) Hundarna skötte sig perfekt!

På kvällen var det övverasknings Gästabud för min systerson Axel som fyller 20 år på tisdag. Nästan alla var klädda i medeltidskläder, riddare, väna möer, munkar, präster och väpnare, gick omkring och skålade i tennbägare. Maten intogs på träbitar och helst utan bestick. Sedan var det lekar och dom som förlorade fick dricka gift.

I morse blev det sovmorgon och jag gick upp vid nio tiden och fick som vanligt dra Angus upp ur sängen. Han hade gärna morgnat sig en stund till. Jag släppte ut Trixa ur sin älskade bur på morgonen och till min förvåning kommer katten Movitz ut efter henne och sträcker på sig och gäspar. Movitz måste alltså ha legat i buren redan då jag släppte in Trixa där igår kväll!
Sedan släppte jag ut hundarna och vi gick som vanligt ned till sommarstugan Sången med alla lösa utom Daisy som gärna smiter till framsidan på tillbaka vägen. Där går jag och småskrattar lite åt att jag stängt in katten tillsammans med Trixa....Trixa ja vad sjutton jag har ju inte henne i koppel. Jag släppte alltså ut henne lös tillsammans med dom andra. Paniken började sprida sig och jag tittade mig omkring. Ingen Trixa. Skit också det var den lugna söndagen hinner jag tänka och ser mig och Anders jaga jagande drever hela dagen..... Trixa skriker jag och i 180 knyck kommer Trixa och Fonzie springande till mig. Puhhh, och jag tar av Daisy kopplet och sätter det på Trixa istället. Det är inte bra att vara på Gästabud...och ändå var jag chaufför....  ;))

Den här filmen är från i morse då Love fick vara i köket och leka med dom andra hundarna. Han är en liten tuffing den lilla busungen. Och han vill helst vara med Fonzie och Angus. Som jag INTE vill att han ska busa med då det blir alldeles för tuffa tag. Men han är som alla barn: Det man inte får göra det vill man absolut göra!


http://www.youtube.com/watch?v=QTbJCMjs-U8



Glömde säga att Fonzie är hemma hos sin älskade mamma Tilly igen. Fonzie var i det livligaste laget för Kerstin och Dan. Så nu har dom lånat hem Freddie så får vi se hur det går. Han är ju mycket lugnare men hans matte har lite svårt att släppa taget..... Även om jag vet att han kommer få det jättebra och att han ofta kommer vara här hemma. Vi får se hur det blir...  Helst har jag nog alla hundar hemma men jag förstår Kerstins längtan efter hund och  problemet med att dom ofta är ute och reser.