Livet i Granhammar

2014-05-12
13:52:58

Ibland undrar jag.....


....liksom alla som inte är hundvänner, eller förresten troligtvis även vissa som är det, hur jag kan ha sex hundar leva inomhus med oss i vårat lilla hus?
Min pappa, som ända är ganska härdad av sina två äldsta döttrars samlande på djur, varför det inte räcker med TVÅ hundar?
Men när jag tänker efter kan jag inte ha mindre än sex hundar just nu. Cavalierer mår bäst enligt mig av att vara minst två och då passar det ju bra att Tilly och Freddie har varandra.Och utan Cavalierer kan jag inte leva!
Drevern Trixa är Anders bortskämda lilla prinsessa men får lungödem om hon jagar och är nu sällskapshund. Inte har vi hjärta att avliva henne när hon är frisk och pigg i övrigt. Drevern Ibbe är inköpt för att kunna jaga med och husses nya stjärna. Och Ibbe och Trixa leker bäst
ihop precis som det ofta är när man är av samma ras.
Sedan har vi Angus som är min jaktgolden. Han är som min förlängda kroppsdel. Vi behöver väldigt lite och lågmäld kommunikation för att förstå varandra. Angus är min allroundhund som gör allt från att träna tävlingslydnad till att jaga älg förutom att träna apportering och gå på jaktprov.
Frey är min blivande Terapihund och apportör. Han är ännu ett oskrivet blad men med goda egenskaper som kan utvecklas. Angus och Frey är väldigt olika men kompletterar varandra för mina behov.
Att leva med en hundflock är den bästa läraren att lära sig läsa och förstå hund.
Jag umgås hellre med mina hundar genom att vårda , gå promenader och träna dom än att gå på krogen eller titta på tv.
Så NEJ jag varken vill eller kan ha färre hundar just nu! Och dom ska leva med mig inomhus trots allt vad det innebär...