Livet i Granhammar

2011-07-29
11:34:26

Nya kompisar

Nu har Angus fått en ny lekkompis och jag en ny träningskompis. Hanna har två Malinoiser och bor nu på sommaren 200 meter från oss. Vi har känt till varandra i många år men eftersom vi haft så olika hundraser har tanken aldrig slagit oss att samarbeta. Men nu har jag Angus som är född 5 april i år och Hanna har Hexa som föddes 5 mars. Alltså varsin valp som det bara skiljer en månad emellan.

Nyss när jag och Angus tränade lite kontaktövningar på min lilla "lydnadsplan" kom Hanna och Hexa och vi började prata. Vi kom på att valparna nästan var lika gamla och tyckte att dom kunde få leka lite så vi gick till grannens vallåker. Angus tyckte först att Hexa var lite för påflugen och burdus men tinade snart upp och leken var i full gång. Efter en liten stund avbröt vi och hundarna fick ligga snällt bredvid oss medans vi fortsatte prata. Vi har bägge två hundar med mycket motor som gärna kan gå upp i stress och behöver dämpas med lugna aktiviteter och passivitetsträning. Perfekt för oss att samarbeta med våra hundar! Så nu på måndag (jobbar helgen) ska vi träffas för att gå en lugn liten promenad med hundarna så dom lär sig att det inte bara är lek och stoj när vi träffas.

Tänk vad underbart det är med våra hundar! Dom ger oss chansen att se och lära känna folk man inte trodde/ville ha något gemensamt med. Dom sammanför människor över rasgränser, samhälls grupper och åldrar. Hundar är bara BÄST!!!


Hittade det här på Skk:s hemsida. Läsvärd studie över hundars resursförsvar och aggressioner!

http://stud.epsilon.slu.se/3051/