Livet i Granhammar

2011-10-30
19:53:39

Det finns en mening med allt!

Tillpix Pippi Långstrump "ALICE" som bor hos sin fodervärdsfamilj Larssons i Fjugesta skulle ha parats nu i helgen. Tyvärr är det inte lätt att få allt att stämma! Troligtvis missade matte Annika dom första dagarna i löpet, jag jobbade (kväll som vanligt)  och kunde inte åka och para förren i fredags och då var jag ändå tvungen att ta en semesterdag. Så fröken Alice var inte alls sugen på något kärleksmöte i fredags. Då var jag ännu inte säker på om hon var på väg in eller ut ur höglöpet så vi skulle göra ett nytt försök idag. Men när jag kom för att hämta henne insåg jag att det var för sent! Så det blir ingen helfärgad kull hos oss förren till nästa höst. 

Nu är jag egentligen inte alls ledsen för det utan snarare tvärtom. Som jag pratat om tidigare så kanske det blir en drevervalp här i vinter. Oddsen för det höjdes ännu mer då Trixa fick lungödem vid sista jakten i torsdags. Lungödem är dreverrasens stora rassjukdom och kan vara ärftligt. Har hunden en gång fått lungödem kommer det ofta tillbaka och hunden måste medicineras i förebyggande syfte inför varje jakt.
Så nu har vi en 12,5 års drever med blåsljud som visserligen jagar bra men inte kommer leva i evighet, och en snart 4 årig drevertik som har lungödem. Inget bra!

Nu måste jag ju säga till Trixas fördel att efter förra inlägget i bloggen började det lossna för Trixa och husse var riktigt nöjd med henne och fick skjuta både hare och rådjur inom loppet av en vecka.

I förmiddags var vi till Laxå BK och lämnade av Winessa till Inga-Maj och tittade på lydnadstävlingar. Jag blev så TAGGAD! Så lydnad får bli vårt första projekt!
Tyvärr går det inget bra med Angus och viltspår. Angus spårar men är inte alls taggad. Har försökt med olika saker i spårslutet för att höja motivationen men han svarar inte. Jag har ju tränat både tollare, cavalierer och drever tidigare och dom hundarna har naturligt varit väldigt viltintresserade redan från valpstadiet. Att börja spåra med en sådan hund är inga problem alls. Dom tänder direkt! Men Angus är inte intresserad av djurspår i skogen. Och det är jag egentligen väldigt glad över. Så istället för att traggla med något som Angus inte gillar gör vi något som han tycker är kul. Och lydnadsövningar älskar han! Vi kan prova viltspår igen till våren och se om han fått lusten.
 DET SKA VARA KUL ATT TRÄNA både för förare och hund !