Livet i Granhammar

2011-11-28
23:02:27

Ny vecka, nya möjligheter!

I kväll har jag, Fonzie och Angus varit hos Eva S på fika. Det är så kul för hennes puff Djinghis och Fonzie är bästisar. Saker som ingen av hundarna skulle acceptera av andra hundar sker i största samförstånd. Ändå är det nästa exakt ett års skillnad mellan dem. Även hundar kan tydligen ha vänner utanför sin flock.

Jag brukar kalla Eva på skoj för Närkes svar på Ceasar Milan. Hon har en fantastisk förmåga att se hundars olika temperament och starka respektive svaga sidor. Och kan på så sätt skräddarsy träningen för just den individen. Min Fonzie stressar fort upp och skäller/gnäller väldigt mycket. Jag vet att han fått alldeles för lite miljöträning som valp och jag har försökt gottgjort det nu senare. Men att jag bär mycket av skulden till hans stress hade jag inte tänkt på. Jag är inte tillräckligt tydlig och konsekvent och fick en lektion av Eva hur jag skulle göra på promenader för att Fonzie skulle känna sig trygg och gå fint, lugnt och sansat. Efter en kvart hade jag en helt ny hund i kopplet! Helt fantastiskt!

I lördags var jag till Kvinnersta på föreläsning av hudspecialisten Robert C Cikota från Västra Djursjukhuset i Göreborg. Mycket intressant föreläsning och kanske kommer man få nytta av kunskapen i framtiden. Just nu har vi inga hudproblem alls. Till och med fästingarna håller sig lugna.

Den här veckan, på onsdag, kommer vi få fint flickbesök från Kennel Via Edsberg. En söt liten jaktspringertik på 5 månader ska komma hit några dagar då husse och matte kommer vara bortresta. Det ska bli spännande!

Och på lördag åker jag upp till Stockholm på Adventure Dog conference. Väldigt intressant att få höra senaste rönen om avel och uppfödning.
Även helgen därpå kommer kommer jag vara i Stockholm. Då tillsammans med, hör och häpna, Anders. Vi har skaffat hundvakt och åker på lördagen till Gert, Lena, Moa och Speedy. Åtminstone jag kommer besöka Hund Mässan en stund på fm och resten av helgen kommer jag bara njuta av att slippa dammsuga, gå ut med hundar, skura, jobba mm. Eller? Kommer troligtvis längta ihjäl mig efter mina hundar!!!