Livet i Granhammar

2012-01-25
21:00:07

Hur allt började...



Kärlek vid första ögonkastet! Innan jag läste denna rasspecial visste jag inte att det fanns två färger till förutom blenheim och tricolor som mina morfäräldrar hade i min barndom. En ruby skulle jag bara ha!!!

Men det var lättare sagt än gjort! Under tiden jag väntade på min drömhund läste jag allt jag kom över om Cavalierrasen. Och insåg att detta var den ultimata hunden för mig och skulle komplettera min lilla flock hemma, som bestod av en drever och en tollare, perfekt!

För 10 år sedan var inte helfärgat lika vanligt som idag och efter nästan 1,5 års köande hade jag fortfarande inte hittat min ruby. Eftersom min längtan efter en Cavalier var så stor och tålamodet dåligt började jag kolla runt på kennlar som hade blenheim. Min barndoms första bekantskap med en Cavalier var ju en underbar blenheimtik vid namn Tina.

När jag fann Mounsiur's kennel i Borlänge var jag FAST! På en bild fanns den underbaraste sötaste lilla blenheimflicka och jag bara kände att hon måste bli MIN!




Mounsieur's Regina Tilly 3 veckor gammal

Sedan gav det ena det andra och helt plötsligt var jag hunduppfödare. Inget jag planerat från början men en dröm som jag närt i många år.

Och nu är cirkeln sluten för jag har världens finaste bästa rubyhane, Fonzie, som är SON till Tilly. Jag fick alltså min ruby till slut!